jobul potrivit

Cum să înţelegem că e momentul pentru a schimba jobul

Decizia schimbării unui job nu se va lua niciodată peste noapte, într-un mod pripit; este nevoie ca hotărârea să fie luată după o perioadă de timp suficientă în care ţi-ai cântărit motivele şi opţiunile.

Există şi cazuri în care nu realizăm că este momentul schimbării locului de muncă, motiv pentru care îţi vom evidenţia 10 semne că a sosit timpul să iei în considerare faptul că trebuie să mergi mai departe şi să laşi în urmă un job nesatisfăcător:

 

  1. Lipsa pasiunii şi instalarea sentimentului de plictiseală

Dimineaţa nu te mai trezeşti cu acea senzaţie de nerăbdare pe care ai avut-o când ai început munca în postul respectiv şi când te încântau oportunităţile oferite şi contribuţiile pe care le puteai aduce firmei. În cazul în care sentimentul este unul copleşitor de rutină plictisitoare şi sarcinile tale de la job nu îţi mai oferă nici o provocare, poate că a sosit timpul să te gândeşti la o schimbare.

  1. Un volum prea mare de muncă

Exercitarea unei presiuni prea mari şi a stresului apăsător la locul de muncă asupra angajatului pot conduce la apariţia unor probele severe de sănătate, potrivit unei serii consistente de studii şi cercetări. Volumul prea mare de lucru, mai ales în condiţii de stres, poate fi ţinut sub control, însă numai pentru anumite perioade de timp. În cazul în care aceste perioade devin permanente, problema a devenit serioasă şi poate cauza anxietate şi alte efecte cu un puternic impact asupra sănătăţii fizice şi psihice. De asemenea, toate acestea vor conduce şi la diminuarea calităţii muncii tale şi, deopotrivă, la performanţe tot mai scăzute care nu vor oferi satisfacţie nimănui.

  1. Modificarea ideologiei companiei

În cazul în care compania pentru care lucrezi şi-a schimbat ideologia şi principiile tale nu se mai aliniază acesteia din punct de vedere etic sau moral, este recomandat să începi explorarea unor noi oportunităţi.

  1. Stagnarea carierei

Dacă locul actual de muncă nu îţi oferă posibilitatea unei avansări în carieră, este posibil să poţi face acest lucru în cadrul altei companii.

  1. Incompatibilitatea aptitudinilor şi a competenţelor tale cu cerinţele de la locul de muncă

Există şi riscul ca aptitudinile şi competenţele tale pe care le-ai dobândit în urma studiilor şi a unei experienţe anterioare să nu îşi mai găsească locul în cadrul actualului job. Dacă pregătirea ta nu este recunoscută şi nu se întrevede, astfel, nici o promovare, este timpul să schimbi locul de muncă.

  1. Creşterea responsabilităţilor şi stagnarea/scăderea salariului

Când volumul muncii creşte, iar remuneraţia nu este pe măsură, acesta poate reprezenta un motiv suficient de bun pentru a-ţi dori mai mult respect la locul de muncă.

  1. Ignorarea în totalitate a ideilor şi a propunerilor tale

În cazul în care oricâte idei ai avea, acestea sunt ignorate în momentul în care le expui şi nu sunt deloc valorificate sau dacă nu primeşti nici un credit pentru munca şi efortul depuse este momentul pentru o schimbare. Cu siguranţă, există suficiente alte joburi în cadrul cărora părerea ta va conta şi va fi apreciată.

  1. Probleme legate de locaţie sau de stilul de viaţă

Dacă jobul tău presupune să faci naveta sau să îţi schimbi domiciliul, iar această idee nu te încântă, motivul este unul destul de bun pentru a-ţi căuta un loc de muncă aproape de zona ta de confort în ceea ce priveşte locaţia. Echilibrul între confortul tău fizic/psihic şi ceea ce îţi oferă un job este important, aşadar este esenţială existenţa unei proporţii optime între timpul petrecut la muncă şi timpul liber.

  1. Probleme contractuale sau cu managerul

Dacă nu există o bună comunicare cu managerii, locul de muncă poate deveni un coşmar, iar în cazul în care problemele nu au nici o remediere, este cazul pentru o schimbare. De asemenea, modificarea contractului de muncă în dezavantajul tău este un alt bun motiv pentru a-ţi lua la revedere de la actualul loc de muncă.

  1. Abuz sau comportament ilegal

Un ultim semn că este necesară schimbarea locului de muncă, însă poate cel mai sever, este reprezentat de abuzul verbal sau fizic, de hărţuirea de orice natură şi de un comportament care se află în afara legii. Dacă simţi că eşti o victimă la locul de muncă, este recomandat să părăseşti jobul respectiv cât mai repede cu putinţă.

Schimbarea locului de muncă implică răspunsuri serioase la întrebări legate de subiecte precum motivele acestei schimbări şi momentul perfect pentru împlinirea ei. Este recomandat să părăseşti actualul loc de muncă în condiţii amiabile şi, pe cât posibil, la finalul proiectului în cadrul căruia lucrezi.

Noutati, Sfaturi, Studii

Lasă un răspuns