pexels-photo-9816

CUM SĂ ÎŢI GĂSEŞTI UN LOC DE MUNCĂ DACA AI PESTE 50 DE ANI

CUM SĂ ÎŢI GĂSEŞTI UN LOC DE MUNCĂ DACA AI PESTE 50 DE ANI

După o anumită vârstă, şansele de a găsi un loc de muncă scad dramatic. Persoanele trecute de 50 de ani si date afara se plang de faptul ca isi gasesc foarte greu un loc de munca. Această situaţie este comună în multe ţări, mai ales în cele care suferă de recesiune sau de o criză economică. Fie ca ai petrecut o viata la aceeasi firma, fie ca ai avut numai doua joburi la doi angajatori diferiti sau ca ai experienta cu mai multi, pot aparea probleme. Specialistii in resurse umane spun insa ca varsta inaintata nu reprezinta un handicap si ca un candidat aflat la a doua tinerete trebuie sa speculeze, in fata angajatorului, faptul ca are experienta si ca este competent.

Situatia attuata

Angajații de peste 50 de ani care își pierd locul de muncă au puține șanse să ocupe altul, chiar dacă au competențe, experiență și știu să conducă echipe. Patronii nu-i mai iau în calcul indiferent dacă e vorba de poziții indirect productive care se adresează celor cu studii superioare sau de poziții la bancul de lucru. În mediul privat, situația acestor persoane este extrem de dificilă. In plus, exista si blocaje interne, o parte din cei trecuti de 50 de ani percepandu-se pe ei drept batrani, din cauza presiunii maselor ce celebreaza tineretea si frumusetea vesnica, impunand o serie steriotipuri.

Pentru multe persoane pierderea locului de munca este foarte grea. Oriunde incerci sa iti gasesti o slujba, te izbesti de refuzul patronilor. Nici macar experienta sau studiile nu te ajuta. Varsta pare a fi primul criteriu de selectie a personalului. Sunt însă poziții care se pretează foarte bine la acest segment de vârstă, acolo unde experiența și expertiza își spun cuvântul, acolo unde senioritatea e necesară; vorbim de poziții de coordonatori de echipă, poziții de seniori în diferite departamente de suport sau departamente indirect productive.

Pe de alta parte, odata cu inaintarea in varsta, cautarea din proprie initiativa a unui alt loc de munca scade. Aceasta atitudine este normala, avand in vedere tendinta umana de a evita schimbarile de orice fel dupa o anumita varsta.

Tinar vs batrin

Se vorbeste foarte mult despre discriminarea candidatilor in ceea ce priveste varsta, mai ales in cazul persoanelor de peste 50 de ani aflate in cautarea unui loc de munca. Dintr-un anumit punct de vedere, “discriminarea” din partea angajatorilor este justificata. Acestia au cel putin citeva motive pentru a prefera un candidat mai tanar in defavoarea unuia mai inaintat in varsta. In primul rand, un angajat care isi incepe activitatea in cadrul companiei la varsta de 50 de ani va putea sa isi desfasoare job-ul maxim pana la pensie, deci pentru o durata de timp mult mai mica decat perioada maxima potentiala petrecuta in companie de un angajat de 25 de ani, spre exemplu. In al doilea rand, angajatorii se tem ca un candidat de peste 50 de ani sa nu fie supracalificat pentru job-ul respectiv, iar in scurt timp sa isi piarda motivatia de a lucra pe postul acela dat fiind ca acesta nu ii ofera satisfactiile corespunzatoare nivelului sau de pregatire si de experienta.

Din alta perspectiva, tinerii nu sunt angajati, in mare parte, pentru ca nu au experienta sau sunt angajati pe salarii minime, iar salariatii cu experienta, dar peste 50 ani nu mai sunt chemati la interviuri, varsta fiind un element important, chiar daca nu o sa recunoasca nimeni, oficial. Totodata, angajatii cu experienta isi cunosc mai bine pretul decit cei fara, respectiv, angajatorii sunt nevoiti sa plateasca mai mult, lucru care ii pune la dubii pe timp de criza

Cei competenti pot sa stea linistiti

Sunt si avantaje daca se angajeaza o persoana mai in varsta. Este vorba despre mai multa seriozitate, responsabilitate si implicare. In cazul in care lucrati intr-un domeniu si sunteti specializat intr-un tip de activitate unic sau greu de acoperit, varsta mai mare poate fi chiar un avantaj in concurenta pentru o pozitie. Daca stiti ca sunteti foarte bun in domeniul dumneavoastra de activitate, ca sunteti apreciat, nu aveti de ce sa fiti ingrijorat. Expertii va asigura ca va veti gasi un loc de munca.

Problema stereotipului că o persoană în vârstă nu prea înţelege tehnologia

O mare problemă la angajare este legată de stereotipul că o persoană în vârstă nu prea înţelege tehnologia moderna. Dacă ai această problemă, arată-i viitorului patron că vrei să înveţi lucruri noi. Necunoaşterea unor programe pe calculator nu este o ceva critic. Există nenumărate programe care te învaţă cum să lucrezi pe calculator.

Merita luate in calcul toate variantele

Ce ar trebui sa faca o persoana in varsta de 50 de ani care a ramas fara loc de munca? In functie de studiile si de calificarea fiecarei persoane, exista mai multe optiuni pentru cei ramasi fara slujba. Persoanele cu pregatire medie, se pot indrepta catre firmele de paza, catre companiile care ofera servicii de curatenie ori catre cele de curierat. In domeniul hotelier, pot incerca posturi ca instalator sau camerist. Daca au cunostinte de utilizare de calculator pot opta pentru un job de introducere de date. Cei care au studii superioare, in functie de nivelul de experienta si de industria in care activeaza, pot alege sa lucreze pe baza de proiect, in vanzari, sa predea ca profesori, sa se ocupe de contabilitate. Cei cu peste 50 de ani si fara job ar trebui sa se gandeasca si la ce altceva ar putea sa faca, folosindu-se la maximum de calitatile pe care le au.

Care este strategia ta în carieră?

În era informațională, aproape orice job poate fi externalizat. Singurele activități care nu pot fi externalizate sunt gândirea și inteligența oamenilor. Sentimentul de siguranță legat de job este dat probabil de predictibilitatea și repetitivitatea proceselor din cadrul companiei. Dar predictibilitatea și repetitivitatea activităților sunt benefice pentru companii, nu și pentru angajați, care devin astfel niște roboți. Dacă munca pe care o desfășori mai poate fi făcută de alte câteva mii de oameni, din Moldova sau din alte țări, si dacă activitatea ta este descrisă în setul de proceduri, putând fi învățată în citeva luni de orice tânăr, atunci nu ai un job sigur. În schimb, dacă activitatea ta înseamnă analiza datelor, procesarea lor și oferirea de soluții originale, atunci vei fi unul dintre cei mai apreciați angajați, iar job-ul tău nu fi niciodată externalizat.

Solutii

Nu există rețetă de succes universală. Depinde foarte mult de abilitățile pe care fiecare om le are, de bagajul de cunoștințe și experiențe. Sunt și povești de success în ceea ce privește reconversia profesională, dar candidații din piața muncii fac niste greșeli enorme. Atitudinea contează foarte mult, oameni dornici de muncă și de a învăța lucruri noi nu doar la nivel declarativ, oameni cu atitudine pro-activă, implicați sunt mult mai căutați.

Oamenii trecuţi de vârsta a doua sunt descurajaţi atunci când sunt daţi afară şi cu greu reuşesc să se angajeze. Specialiştii în recrutări spun însă că e o gândire greşită, pentru că oamenii în vârstă au chiar mai mult de oferit decât alţi candidaţi. Totul e să ştii cum să te vinzi în faţa directorilor de companii.

Reconversia profesionala

Reconversia profesionala reprezinta o solutie in criza economica. De exemplu, un jurnalist de 40 de ani, care nu-si mai gaseste de lucru, ar putea lua calea PR-ului, zona in care multi s-ar descurca excelent. Altii se pot ocupa de antreprenoriat.

Serviciile de consiliere

Daca sunteti de parere ca in domeniul in care ati lucrat pana la momentul intreruperii colaborarii nu mai aveti sanse de angajare, atunci puteti apela la un serviciu de consiliere profesionala. Pe de alta parte, puteti sa va faceti o analiza personala, cat mai realista, pentru a vedea care sunt pasiunile si lucrurile pe care stiti sa le faceti cel mai bine si din care puteti obtine venit.

Ce strategie de resurse umane are Moldova?

Multinaționalele au avut un rol foarte important în dezvoltarea economică a țării, stopând într-o oarecare măsură exodul tinerilor către Occident pentru găsirea unui loc de muncă. Ele au fost atrase de forța de muncă mai ieftină decât în țările lor de origine. Modelul actual al economiei moldovenești favorizează angajații trecuți de 40 de ani din cauza salariilor in plic si a rudeniei in servici. Singură metodă prin care o țara se poate dezvolta sustenabil este să creeze plusvaloare. Definiția plusvalorii este capacitatea de a produce un produs sau un serviciu de calitate, care poate fi cu greu copiat de concurență. Insa acest lucru este putin posibil in tara noastra.

Sfaturi pentru a găsi joburi după 50 de ani

Arata disponibilitatea

Specialistii in resurse umane spun ca cine este disponibilizat nu trebuie sa stea degeaba. Cu o astfel de atitudine, cu siguranta veti ramane fara job. Daca doriti sa va angajati, mergeti direct la companii din domenii similare celor in care ati lucrat, contactati-va colegii din aceeasi industrie, care va pot ajuta, imbunatatiti-va imaginea personala si profesionala, redactati-va corect un CV. Si la discutia cu angajatorul trebuie sa va aratati disponibilitatea de a lucra. Deasemenea, disponibilitatea pentru deplasari ii va aduce o bila alba, la fel ca si calitatea de a munci in echipa.

Fii optimist

Cei interesaţi trebuie să creadă că nu este imposibil să obţii un job după ce ai împlinit 50 de ani, dar trebuie să fii pregătit să îţi cauţi de muncă şi fii conştient că această căutare poate dura o perioadă mai lungă de timp. Important este să nu stai degeaba, ci să cauţi şi să ai multă încredere în tine. Când ai încredere în forţele proprii, emani acea putere prin fiecare gest şi mimică, astfel vei avea multe şanse de a fi angajat.

Fii flexibil

Este important să fii dispus să încerci meserii noi, să priveşti spre un număr mai mare de posibilităţi. In alte cuvinte, chiar dacă nu găseşti un loc de muncă cu aceleaşi caracteristici precum job-ul tău anterior sau chiar dacă acest post de lucru îţi oferă un salariu mai mic decât erai obişnuit, important este să găseşti un loc de muncă care să îţi ofere banii necesari pentru a supravieţui şi pentru a îţi petrece timpul lucrând.

Menţine-te actualizat

Este important să nu te limitezi la cunoştinţele pe care le deţii. Trebuie să fii capabil să foloseşti ultimele inovaţii din domeniul în care doreşti să lucrezi şi să nu te laşi intimidat de angajaţii tineri. De asemenea, poţi urma cursuri de specializare în noile domenii. Tehnologia avansează, respectiv, dacă nu ai înţeles-o până acum, asta nu înseamnă că e mare filozofie să înveţi să deschizi un calculator şi să îl foloseşti.

Formarea

Este important să afli dacă în zona în care locuieşti există cursuri de formare pentru persoanele mature care doresc să se specializeze în diverse domenii pentru a ocupa un job distinct decât cel pe care îl deţineai până în acel moment. Cu cât ai în CV activităţi distincte şi de actualitate, cu atât şansele tale de a găsi un job cresc.

Tinuta

Este posibil ca odată cu trecerea anilor să te îngrăşi sau să încărunţeşti, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să te prezinţi la interviul de muncă oricum. Dacă vei face acest lucru, să fii sigur că vei pierde puncte faţă de ceilalţi candidaţi. Ţinuta candidatului trebuie să fie impecabilă, pentru că aceasta face prima impresie. Chiar dacă părul este deja cărunt, candidatul se poate tunde mai scurt şi poate îmbrăca haine la modă. Nu în ultimul rând aminteşte-ţi că, orice s-ar spune, haina îl face pe om.

Vorbeşte despre punctele tale forte

Tinerii pot avea toată energia şi entuziasmul pe care angajatorii îl doresc, dar când vine vorba de experienţă, organizaţiile îi aleg pe cei care sunt obişnuiţi cu mediul de muncă. La 50 de ani, te astepti ca job-ul pe care il ai sa iti ofere satisfactie profesionala si recunoasterea valorii tale ca expert in domeniul in care iti desfasori activitatea. La aceasta varsta, iti cunosti deja foarte bine punctele tari, competentele de lucru care te diferentiaza de ceilalti candidati. Insa este la fel de important sa stii cum sa vinzi in fata angajatorului toate acestea.

Informeazate

In egala masura, este necesar sa te informezi cu privire la locul tau pe piata fortei de munca astfel incat asteptarile tale salariale sa fie conforme cu realitatea. Candidatii cu experienta sunt foarte cautati de angajatori, dar, de multe ori, pentru ca sunt foarte scumpi, companiile aleg sa angajeze oameni mai putin experimentati. Demonstreaza-i angajatorului ca detii calitatile si competentele corespunzatoare salariului pe care ai de gand sa il ceri.

Redacteaza CV-ul

Pentru a te asigura ca angajatorii au informatii corecte despre experienta acumulata de-a lungul timpului si despre competentele pe care le detii, investeste timp si atentie in redactarea CV-ului. De asemenea, este important ca prestatia din timpul unui interviu de recrutare sa reflecte foarte bine toate aceste lucruri. Pentru a evita ceea ce poate parea “discriminare de varsta” in procesul de recrutare, poti recurge la cateva trucuri care sa mute atentia recruterului de la varsta ta. De exemplu, poti omite sa mentionezi in CV anul absolvirii facultatii/masteratului/doctoratului etc. si este de preferat sa prezinti numai istoricul profesional din ultimii 10-20 de ani.

Pe final

Daca te afli pus in situatia de a gasi un nou loc de munca, mizeaza pe experienta vasta pe care o detii in domeniul in care ai activat pana acum. Pune accent pe valoarea expertizei pe care o poti oferi si incearca sa muti atentia de pe varsta pe care o ai.

Pe curand!

Sfaturi, Studii

Lasă un răspuns