Bright work office area with satisfied employees

De ce sa lucrezi intr-un call center?

Se merita sa lucrezi in call center? Care sunt avantajele si dezavantajele? Iata doua intrebari la care vom incerca sa raspundem cat mai bine in acest articol.

Un lucru este evident: s-au inmulti parca peste noapte numarul posturilor oferite in call center. Cred ca era o evolutie normala avand in vedere ce se intampla in lumea comunicatiilor si internetului in ziua de azi. Afacerile se muta in online si atunci este perfect normal ca si conversatiile la telefon sa se intensifice. Fie ca vorbim despre vanzare prin telefon, despre suport tehnic acordat pentru anumite servicii sau pentru orice alte informatii la un telefon distanta, call center-urile au inflorit peste noaste. Si au nevoie de agenti. De agenti foarte buni. Capabili sa faca fata stresului si volumului de munca. Am zis STRES? Ups…

Asa este. Stresul este unul din cele mai comune plangeri ale agentilor call center. Insa cu cat devii mai bun in ceea ce faci si cu cat incepi sa castigi experienta cu atat pot sa treci mai usor peste stres. Sa vedem mai bine care sunt avantajele si dezavantajele unui job intr-un call center.

Avantaje

  1. Posturile sunt bine platite. Discutabil. As spune ca acest lucru depinde de firma in care lucrezi. Poate agentii dintr-un call center bancar vor fi ceva mai bine platiti decat cei care lucreaza intr-un call center aflat la inceput de drum. Inevitabil cei care vorbesc limbi straine si poarta discutii in alta limba, ca si cei care lucreaza noaptea se bucura de salarii mai mari. Dar daca vrei sa ai un prim job bine platit mizeza pe agent de call center, mai ales daca stii o limba straina foarte bine.
  2. Daca lucrezi noaptea avantajul este ca poti circula cu masina fara sa stai in trafic. Cat timp altii dorm tu lucrezi si te deplasezi foarte repede pana la si de la locul de munca. Ti se pare putin? Inseamna ca nu ai stat peste doua ore pe un bulevard foarte aglomerat la o ora de varf.
  3. Discuti cu multe persoane iar daca esti o persoana comunicativa careia ii place sa-si faca prieteni si sa vorbeasca cu ceilalti ai toate sansele sa te simti foarte bine pe acest post.
  4. Te bucuri de o multime de beneficii pentru ca mai noi firmele de call center inteleg complexitatea acestui job si pun la dispozitia angajatilor sau diverse metode de relaxare si stimulare. Ai acces la o multime de lucruri gratuite, inclusiv servicii medicale, concerte, competitii sportive etc.
  5. Volum de munca moderat. Ca agent de call center nu stai toata ziua in picioare si nu esti tot timpul in alerta. Ai pauze si momente cand jobul se alterneaza. Nu doar vorbesti la telefon, dar completezi anumite formulare, citesti proceduri etc. Ti se pare putin? Gandeste-te la o invatatoare sau profesoara care dupa o zi plina de stres cu elevii, ajunge acasa cu un teanc de lucrari si teze de corectat. Noaptea e lunga…
  6. Ca agent de call center esti frumos imbracat. Nu cari, nu speli, nu alergi. E un job comod. In esenta trebuie sa stai la birou si sa vorbesti la telefon. Si esti platit pentru asta mai ales atunci cand o faci bine.

Daca acest 6 avantaje vi se par promitatoare, haideti sa trecem in revista si cateva dezavantaje pe care le implica un job in call center:

  1. Programul de lucru. Uneori trebuie sa lucrezi noaptea sau in ture. Nu ai un program fix iar asta ar putea parea derutant. Ca sa nu mai spunem ca uneori trebuie sa lucrezi si in weekend.
  2. Nu e un secret ca agentii call center au de a face aproape zilnic cu persoane recalcitrante, nemultumite, agitate, frustrate care isi varsa nervii la telefon. Acest lucru poate fi destul de stresant mai ales pentru agentii “slabi de ingeri”.
  3. Riscul de a dezvolta boli din cauza statului prea mult la birou.

Acestea fiind spuse, cum v-ar placea ca urmatorul job sa fie intr-un call center?

 

 

 

Studii

Lasă un răspuns