progress bar, funny design with concept of career loading

NU faceti aceste greseli cand va intocmiti CV-ul de angajare

NU faceti aceste greseli cand va intocmiti CV-ul de angajare

Intr-unul din articolele publicate recent pe blogul nostru am discutat despre cele mai frecvente greseli legate de intocmirea unui CV de angajare. Pentru ca CV-ul reprezinta un element esential de care avem nevoie atunci cand ne cautam un job si pentru ca intocmirea sa presupune atat de multe lucruri, continuam in acest articol sa va dezvaluim alte cateva greseli pe care le puteti evita pentru a va creste sansele de a primi jobul pe care vi-l doriti.

 

  1. Nu includeti in CV hobby-uri irelevante. Problema cu hobby-urile scrise in CV este ca multi aplicanti cad in capcana de a se referi la activitati care nu sunt de niciun real folos pentru angajator sau companie. Faptul ca detineti o colectie impresionanta de CD-uri ale unor trupe Rock nu va face mai eligibil pentru o functie de conducere – cu exceptia cazului in care aplicati pentru un job la un magazin de muzica sau o casa de discuri. Pe de alta parte este important sa retineti ca nu ar trebui niciodata sa exagerati cu hobby-urile pe care le includeti in CV. Nu spuneti ca va place literatura daca ultima carte citita a fost acum 3-4 ani.
  2. Folositi cuvinte nepotrivite. Pentru a obtine jobul pe care vi-l doriti trebuie sa scrieti un CV care sa iasa in evidenta si sa arate ca sunteti persoana perfecta pentru acel post. Evitati jargonul tehnic extrem de complicat sau la fraze intortocheate si limitati-va la un limbaj clar, concis si usor de inteles.
  3. Includeti in CV detalii personale incorecte. Nu faceti acest lucru. Asigurati-va ca toate informatiile legate de contact sunt corecte si actuale. Adresa ar trebui sa fie cea curenta, numarul de telefon ar trebui sa fie al dumneavoastra si nu al mamei sau al tatalui dumneavoastra, iar numele ar trebui sa fie scris complet si corect asa cum apare in buletin (nu Ionel daca este de fapt Ion, nu George daca este de fapt Gheorghe etc).
  4. Nu va actualizati CV-ul in mod regulat. Dupa cum am spus deja, datele persoanle din CV ar trebui sa fie actualizate. Asta inseamna ca daca va casatoriti ar trebui sa va modificati numele legal sau ar trebui sa va schimbati CV-ul. Daca va mutati, notati adresa corecta si daca va modificati numarul de telefon, nu uitati sa-l corectati in CV. La fel este important sa completati periodic informatii in ceea ce priveste experienta in munca si calificarile pe care le obtineti de-a lungul carierei. Adaugati si editati istoricul de munca, educatie si formare ori de cate ori este necesar. Nu poti sa stii niciodata cand apare o oportunitate interesanta si atunci este mai bine sa ai deja CV-ul facut cu toate actualizarile la zi, decat sa fii nevoit sa revizuiesti textul in ultimul minut.
  5. Trimiteti un CV nesolicitat. De fapt, aici este putin de discutat. Pe de o parte e adevarat ca nu aveti nimic de pierdut daca trimiteti un CV la cateva companii care nu vi l-au solicitat. S-ar putea sa fiti norocos si CV-ul dumneavoastra sa ajunga acolo unde trebuie. Pe de alta parte, companiile care nu au un post liber in acel moment, cel mai probabil vor ignora emailul. Daca CV-ul nu este deschis, cel mai probabil el va ajunge intr-un loc in care nu va mai fi cautat cu alta ocazie. In cele din urma, CV-urile nesolicitate inseamna pierdere de timp pentru angajatorii care le primesc, dar si pentru aplicantii care au depus efort sa le intocmeasca si sa le trimita.

Ati recunoscut vreuna din greselile pe care le-ati facut atunci cand v-ati intocmit CV-ul si l-ati trimis pentru angajar? Toata lumea face astfel de greseli, dar este important sa invantam din ele, sa le evitam si sa devenim mai buni in ceea ce face. Adoptand calea cea dreapta va fi mai usor sa obtinem mai repede si mai usor jobul pe care il dorim.

Sfaturi

Lasă un răspuns