blog-image-213

Profesiile viitorului

Tendinţele în materie de joburi se modifică odată cu evoluţia lumii, aşadar este important să îţi structurezi cariera în aşa fel încât să se poată alinia cerinţelor şi profesiilor care vor domina piaţa muncii şi peste câţiva ani. Iată 7 profesii care îţi vor oferi stabilitate în viitor:

profesiile viitorului

  1. Sănătate

Conform ultimelor studii în domeniu, populaţia cu vârste înaintate va necesita un număr tot mai mare de doctori, asistente medicale, fiziokinetoterapeuţi, asistenţi medicali la domiciliu şi farmacişti. Estimările se ridică la un necesar de aproximativ 4 milioane de astfel de locuri de muncă până în anul 2018.

Angajaţii în domeniul sănătăţii trebuie să găsească plăcere în a munci cu oamenii şi sunt, de asemenea, necesare cunoştinţe ale acestora în matematică şi ştiinţă. Cei care îşi doresc să facă parte din acest domeniu trebuie să se pregătească din timp, urmând cursurile unei facultăţi de profil.

  1. Tehnologia informaţiei

Este deja un lucru cert faptul că evoluţia tehnologiei este extrem de rapidă, având în vedere unde ne aflam din acest punct de vedere cu decenii în urmă. Computerele, Internetul şi smartphone-urile au evoluat rapid şi au modificat progresiv modalităţile de desfăşurare a afacerilor şi comunicarea în sine. Vor continua să o facă şi în viitor.

Odată cu această dezvoltare a tehnologiei, joburile în IT precum cele de programatori, specialişti în securitate, administratori de reţele vor avea o cerere tot mai crescută.

Persoanele care îşi doresc o carieră în IT ar trebui să aprecieze gândirea analitică, însă să fie, deopotrivă, şi creative în rezolvarea problemelor. Drept răspuns la cererea progresivă pentru joburile în domeniu, insituţiile de specialitate oferă tot mai multe cursuri de specializare în reţele, securitate şi informatică aplicată. În cazul în care doreşti să îţi asiguri o poziţie în acest domeniu, este impetuos necesar să ţii pasul cu toate schimbările şi cu evoluţia tehnologiei. În acest sens, sunt indicate diverse cursuri şi certificate în domeniu.

  1. Energie alternativă

Deşi nu ne luăm încă la revedere de la gaze şi petrol, trebuie totuşi să conştientiză faptul că energiile alternative precum cea eoliană, solară şi geotermală vor crea o mulţime de noi cariere în viitor. Este vorba de joburi precum directori de fabrici, mecanici, ingineri, directori de vânzări şi de marketing.

Pentru a debuta în acest domeniu este nevoie să ai o minte ştiinţifică pasionată de cercetare şi interesată de viitorul planetei. Domeniul energiilor alternative devine unul tot mai popular, drept urmare, facultăţile oferă din ce în ce mai multe posibilităţi de specializare.

  1. Drept internaţional

Accentul pus pe afacerile la nivel global şi pe comerţul internaţional devine tot mai puternic, aşadar, marile organizaţii vor fi într-o continuă căutare pentru angajaţi cu educaţia, experienţa şi setul necesar de abilităţi pentru a naviga în domenii precum drept internaţional, coduri fiscale, muncă şi reglementări de mediu, etică.

Cei interesaţi de acest domeniu vor avea nevoie de licenţe în drept cu specializarea drept internaţional. Alte competenţe necesare includ abilităţi excelente de comunicare şi cunoaşterea perfectă a una sau mai multe limbi străine.

  1. Creare de conţinut

Viitorul prevede, de asemenea, creşterea cerinţei pentru scriitori/jurnalişti specializaţi în articole de blog, newslettere, articole pentru website-uri sau diverse rapoarte.

Cei interesaţi de acest domeniu au nevoie de abilităţi foarte bune de comunicare şi redactare, de asemenea, necesită originalitate şi o doză mare de creativitate. Motivaţia şi autodisciplina nu trebuie să îi lipseasca unui creator de conţinut pentru a putea întâmpina cerinţele şi termenele-limită impuse. Specializarea necesară gravitează în domeniul jurnalismului şi al literelor.

  1. Marketing

Cererea pentru profesioniştii în marketing va fi asigurată de creşterea competiţiei şi de accentuarea dorinţei marilor companii de a găsi o diversitate mai mare a modurilor de prezentare a produselor şi serviciilor lor.

Specialiştii în marketing necesită o licenţă în aria de business şi au nevoie de aptitudini sporite de comunicare, creativitate şi de o excelentă capacitate de documentare.

  1. Analiză financiară

Perioada economică precară pare că nu mai ia sfârşit şi acest lucru se întâmplă în întreaga lume, fapt care atrage după sine nevoia în creştere de analiză şi planificare financiară, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru companii.

Domeniul analizei financiare necesită specialişti în finanţe cu abilităţi excelente de a lucra cu oamenii şi de a rezista în condiţii de stres.

Se proiectează o dezvoltare continuă a tuturor profesiilor din domeniile prezentate anterior, acestea putând asigura un viitor lipsit de griji, cel puţin din punct de vedere financiar şi al stabilităţii locului de muncă.

 

Noutati, Sfaturi

Lasă un răspuns