fotolia_136455723

Sfaturi pentru noul job

Sfaturi pentru noul job

Eşti pe cale să schimbi locurile de muncă? În cazul în care agitaţia şi teama şi-au facut cuib în mintea ta, iată câteva sfaturi folsitoare pentru a trece cu bine într-o nouă etapă a vieţii tale:

           

Pregătirea pentru noul loc de muncă

O modalitate de eliminare a stresului este planificarea din timp a plecării tale şi organizarea. În cazul în care eşti angajat, este important să transmiţi un aviz actualului manager cu cel puţin 2 săptămâni înainte de părăsirea locului de muncă şi să îţi anunţi, de asemenea, colegii.

O mică pauză între cele două joburi ar fi binevenită pentru a putea, apoi, începe cu mintea relaxată şi cu forţe noi.

Crearea din timp a unei liste cu lucruri importante de rezolvat este esenţială, o astfel de organizare fiind benefică pentru uşurarea tranziţiei.

Debutul noului job

  • Colectează informaţii.

În primele zile în cadrul noului job, te poţi scunfunda în mediul de lucru, poţi observa, cu atenţie, felul în care colegii tăi îşi desfăşoară activitatea şi este indicat să îţi clarifici orice nelămurire. Întrebările pot fi adresate celor de la resurse umane sau managerilor şi răspunsurile lor ar trebui să îţi clarifice subiecte precum: orarul de lucru, salariul, numărul de ore de muncă necesare săptămânal, posibilităţile de avansare, beneficiile şi orice alte informaţii necesare.

  • Află cum trebuie să te îmbraci.

În cazul în care nu ţi s-a prezentat un dress code specific companiei, este în regulă să întrebi care este ţinuta potrivită pentru job.

  • Verifică politica angajatorului vis-a-vis de reţelele de socilizare.

Unele companii nu sunt deranjate de faptul că angajaţii intră şi postează pe reţelele de socializare de la locul de muncă, altele deţin anumite politici care interzic acest lucru. Este important să cunoşti mentalitatea companiei de la început, pentru a nu avea probleme ulterior.

  • Nu presupune că ştii totul.

La începutul muncii într-un job nou este indicat să ai o atitudine modestă, fiindcă nimănui nu i-ar placea să aibă în preajmă o persoană infatuată care pretinde că ştie totul de la început. Este important să ai o atitudine respectuoasă faţă de toţi colegii, indiferent de poziţia pe care o au.

  • În prima zi, mergi mai devreme la muncă.

Esterecomandat să găseşti din timp mijloacele în comun potrivite pentru a ajunge la locul de muncă şi să verifici durata drumului până la birou, pentru a te asigura ca nu vei întârzia. Toate acestea vor ajuta la minimalizarea stresului.

  • Cere sfaturi şi pune întrebări.

Nu există vreo „întrebare prostească” atunci când începi munca într-un nou job, aşa că întreabă orice pentru a-ţi clarifica nelămuririle. Este mai important şi mai uşor să întrebi decât să repari greşeli pe care le-ai comis din neştiinţă.

  • Cere feedback şi păreri.

Mai ales la începutul muncii într-un nou post, este foarte important să primeşti feedback de la managerul tău sau de la leader-ul echipei, aşa că nu te sfii să te interesezi despre cât de bine te descuri în noul tău post.

  • Creează-ţi relaţii bune cu colegii şi şefii.

Deşi poate părea greu la început, este foarte important să îţi construieşti relaţii pozitive cu persoanele de la birou, fiindcă acest lucru îţi va fi de un real folos în viitor şi pentru întreaga ta carieră.

  • Fii flexibil.

La început, este potrivit să-ţi aloci mai mult timp pentru noul job, până intri într-un ritm normal. Lasă destul loc în programul tău, astfel încât să poţi ajunge mai devreme şi să pleci mai târziu, pentru a avea timpul necesar acomodării cu noile responsabilităţi.

  • Nu te stresa prea mult.

Gândeşte-te la noul job ca la un pas important şi ascensional în cariera ta. Nu te aştepta să poţi învăţa totul deodată; acesta este un proces care se desfăşoară treptat.

Când te simţi prea copleşit, ia-ţi un moment de pauză şi adună-ţi gândurile, conştientizând faptul că nimeni nu aşteaptă totul de la tine din prima zi. Chiar dacă aduci cu tine un nou şi proaspăt set de aptitudini, va dura un timp până când acestea se vor integra perfect în cadrul noii companii.

Sfaturi

Lasă un răspuns