blog-image-345

Transformă-ţi pasiunea în job

Cei mai mulţi dintre noi se gândesc că materia preferată din şcoală va ajunge să ne definească drumul spre o carieră anume. Însă, este posibil ca ceea ce facem după orele de şcoală, adică pasiunea adevărată să ajungă să fie noul nostru job. Infiferent că este vorba de muzică sau de desen, aproape orice hobby sau pasiune se poate transforma într-o adevărată carieră.

pasiunea in job

Din pacate, ne înconjoară ideea preconcepută cum că sintagma „urmăreşte-ţi visul” este doar o iluzie care nu poate fi, de fapt, niciodată materializată. Norocoşii care pot avea parte de un job pe care să îl facă cu pasiune şi plăcere ne par foarte puţini. Însă, lucrurile nu stau chiar aşa.

Extrem de multe persoane care şi-au descoperit pasiunea au reuşit să o transforme într-o carieră de succes. Tot ce trebuie să ştim este cum să căutăm această pasiune şi ce avem de făcut cu ea din momentul în care o găsim.

Indiferent ce pasiuni are o persoană, există, cu siguranţă, undeva un job cu tangenţe puternice la aceasta, aşteptând răbdător candidatul ideal. Iată câteva sfaturi pentru a reuşi să îţi transformi pasiunea în job:

 1. Descoperă ce îţi place.

Aceasta ar trebui să fie partea cea mai uşoară, însă transformarea unui hobby într-o carieră poate fi destul de complicată. Este recomandat ca pasiunea respectivă să implice o activitate pe care nu te-ai plictisi/sătura să o practici zilnic. Din contră, pasiunea ar trebui să ne provoace o sete de aprofundare şi o stare de entuziasm care vor contribui la specializarea noastră în acel domeniu. Nu degeaba se spune că „dacă îţi iubeşti slujba, nu vei munci nici o zi din viaţa ta”.

 1. Identifică drumul de la pasiune spre carieră.

Chiar dacă pare greu de crezut, aproape orice hobby are un job full-time strâns legat de el:

 • Îţi plac jocurile? Poţi deveni QA tester pentru jocuri pe calculator.
 • Adori mersul la sala de sport? Poate îţi va placea să studiezi kineteterapia.
 • Eşti înnebunit după muzică şi eşti la curent cu toate noutăţile din lumea muzicală? Ai putea deveni un DJ grozav sau un producător de succes.
 • Ai fost pasionat de sport toată viaţa? Este posibil ca o carieră de antrenor sa fie exact ceea ce cauţi.
 • Dacă eşti o femeie îndrăgostită de make-up, îţi poţi transforma pasiunea într-o carieră de chimist în cadrul căreia poţi crea produsele de machiaj perfecte.
 • Îţi provoacă o mare bucurie să ai grijă de alţi oameni? În acest caz, este posibil ca o profesie în domeniul medical să ţi se potrivească de minune.
 • Dacă animalele sunt cele care îţi înveselesc întreaga zi, poate eşti făcut să devii un viitor medic veterinar.

Alegându-ţi o facultate sau o serie de cursuri care au legătură cu pasiunea ta, ai făcut deja primul pas în călătoria vieţii tale.

 1. Alege un internship.

Indiferent cât de importante sunt notele şi facultatea terminată, nimic nu poate depăşi experienţa unui internship în cadrul unei companii. În cadrul acestuia, vei putea acumula noi cunoştinţe, vei putea decide dacă ţi se potriveşte modul de lucru la birou şi îţi vei putea face noi contacte in domeniul respectiv. Aşa că, nu mai aştepta şi fii creativ; scrie un e-mail unei companii pe care o admiri şi, într-un mod profesional, oferă-ţi serviciile. Nimic nu este mai inspiraţional decât ideea de pasiune, iar un candidat pasionat va avea întotdeauna de câştigat în cadrul unui internship.

 1. Nu fugi de diversitate.

Dacă scopul tău e transformarea unei pasiuni într-o carieră, este posibil să ajungi să lucrezi într-o firmă deja cunoscută, cu tradiţie, însă ar putea însemna şi să porneşti pe un drum pe cont propriu. Dacă îţi poţi urmări visele creând o afacere, nu mai sta pe gânduri! Ar putea părea dificil, pentru început, însă, pas cu pas, va deveni din ce în ce mai uşor şi vei acumula experienţă.

 1. Conştientizează faptul că vei avea mult de muncit.

Deşi pasiunea este unul dintre cele mai de preţ lucruri pentru oricine, dorinţa de transformare a ei într-un job sau într-o reală carieră nu este suficientă. Ingredientul esenţial din toate acestea este talentul, iar acesta trebuie descoperit cât mai devreme în viaţă, după care trebuie cultivat.

Pentru împlinirea viselor tale, va fi nevoie să munceşti îndeajuns încât să ajungi în rândul celor mai buni din domeniul respectiv. Având atitudinea potrivită şi oferind acestui scop dedicarea totală, nu ai cum să nu reuşeşti să îţi împlineşti visul de a face din pasiunea vieţii tale jobul perfect.

Sfaturi, Studii

One thought on “Transformă-ţi pasiunea în job

Lasă un răspuns